Echipament Ellman de Radio Frecventa

Echipament Ellman de Radio Frecventa

Radiofrecventa este o metoda moderna si minim invaziva ce se bazeaza pe transferul de unde radio (4MHz) la nivelul zonei care trebuie tratata prin intermediul unui minielectrod. Undele radio produc caldura ce este apoi, transferata tesuturilor producand distructie tisulara controlata  (lipsa necrozei in tesuturile pe care s-a aplicat radiofrecventa).Prin folosirea radiofrecventei la 4 MHz Ellman se pot efectua incizii fara presiune, incizie si coagulare simultane asigurandu-se astfel lipsa sangerarii, edemului si inflamatiei ce se traduc prin vindecare rapida fara cicatrici si rezultate estetice superioare electrocauterului sau bisturiului.

Alte avantaje ale folosirii radiofrecventei Ellman sunt:

 • proceduri chirurgicale reduse ca timp
 • elimina durerea postoperatorie
 • reduce disconfortul si tratamentele postoperatorii
 • siguranta medicului si a pacientului
 • rezultate predictibile
 • gama larga de proceduri

Proceduri ce pot fi efectuate prin radiofrecventa:

 • tratamentul conservator al carcinomului bazocelular urmat de chimioterapie topica
 • prelevarea de biopsii, extirparea verucilor
 • extirparea leziunilor: negi, lipoame, angiom, chisturi, cicatrici hipetrofice, keratoze seboreice/actinice, pete,granulom piogenic
 • tratamentul teleangectaziilor
 • lentigo simplex
 • Molluscum pendulum
 • papiloame
 • vegetatii mari
 • xantelasme
 • indepartarea cicatricelor.

Laser CO2 Lumenis

Laserul CO2 Lumenis combina precizia laserului cu avantajele unui bisturiu clasic. Sistemul flexibil de fibre ce utilizeaza tehnologiea cu ghid de unda, permite medicului sa taie , sa faca ablatia sau vaporizarea  tesutului  fara efort  in zone greu acesibile la tratament. Proceduri desfasurate rapid sub anestezie locala cu Emla sau Xilina ,cu un control precis , in timp ce pacientii beneficiaza de timp mai scurt de recuperare si disconfortul post-operator mini, permitandu-le sa-si reia activitatea normala mai devreme decat cu interventii chirurgicale conventionale .

Avantaje:

 • Ideal pentru o gama larga de procedure (extirpare tumori cutanate, keratoze seboreice si actinice, veruci vulgare si plane, neurofibroame, molluscum contagiosum, chiste sebacee, papiloame, xantelasme, lipoame, nevi papilomatosi sau dermali)
 • Fibra flexibila , cu tehnologie patentata FiberLase
 • Acces fara efort la zonele de tratament
 • Varietate de accesorii pentru a ajuta la maximizarea eficacitate
 • Nevoie redusa pentru anestezie si suturi
 • Edem si cicatrici minime
 • Disconfort post-operatorie diminuat
 • Timpul de recuperare mai scurt

Dermatoscoape HEINE DELTA 20

Dermatoscopul este un dispozitiv de examinare neivaziv, alcatuit dintr-un sistem de lumini si lentile ce permite examinarea neinvaziva a diferitelor leziuni ale pielii cu o marire de pana la 10x, cu alte cuvinte este microscopul dermatologului permitand vizualizarea in profunzime a structurilor pielii. Metoda de investigatie nu este dureroasa, presupunand numai aplicarea inainte de examinare a unui lichid (ulei) pentru a creste claritatea imaginii. Dermatoscopul are un rol esential in diagnosticarea precoce a leziunilor pigmentate benigne sau maligne.

Cu optica de precizie de inalta rezolutie si un sistem de iluminare unic, dermatoscopul Heine Delta 20 este instrumentul suprem in examinarea leziunilor pigmentate ale pielii si ofera o contributie semnificativa  in diagnosticul si depistarea precoce a melanomului. Sistemul unic de lentile acromatice pune in evidenta si cele mai mici  variatii ale  pigmentului si ale altor  caracteristici , mareste de 10x creand o imagine extrem de detaliata, nedistorsionat.

O alta caracteristica unica a dermatoscopului Heine Delta 20 este abilitatea de a selecta iluminare completa pentru o vedere clara a intregii zone examinate cu 6 LED-uri sau, alternativ, iluminare laterala, folosind 3 LED-uri pentru a oferi un contrast imbunatatit, pentru a permite identificarea modificarilor fine  in structura leziunii. Fotografie digitala de inalta rezolutie este facila prin utilizarea unui adaptor atasat la aparatul foto Nikon D90 (Tip senzor: CMOS, Rezolutie. senzor : 12.3 MPx, Rezolutii foto: 4288 x 2848 [L], 3216 x 2136 [M], 2144 x 1424 [S], Sensibilitate ISO: Auto / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 (cu amplificare, Procesor de imagine Expeed, 12 bit, focalizare cu 11 zone TTL, moduri focus: Single-servo AF (AF-S), Continuous-servo AF (AF-C), Automatic AF-S/AF-C (AF-A), 3D Tracking AF (11 points), Manual (M), confirmare focus cu obiectivele manuale (AI-S), Viteza obturator : 1/4000s, Functie D-Lighting ( Auto, Extra high, High, Normal, Low, Off), Efecte foto: Auto / Portrait / Landscape / Night Scene with portrait / Sports / Indoor / Candle / Self-portrait / Sunset / Fireworks / Behind Glass / Cuisine / Documents / Auction / Smile Shot, Declansare automata: 2-20s, Balans alb: Auto, Daylight, Shade, Cloudy,Tungsten Light, Fluorescent Light (W, D, N), Flash, Manual setting).

IQ UltraPatch Test Chambers

Unitatea de testare patch-uri ® IQ – ULTRA are avantaje importante :

 • Fiecare camera are o hartie de filtru incorporat . Marginea fiecarei camere are un strat adeziv pentru a optimiza aderenta la piele si pentru a elimina scurgerile . Acest lucru face – IQ ULTRA ® un sistem de compartimente  inchise ce consolideaza ocluzia si limiteaza reactia de testare in interiorul camerei .
 • Dimensiunea – IQ ® ULTRA este mic pentru a permite punerea aplicare mai multor unitati de testare pe spatele pacientilor .
 • Camerele sunt realizate dintr-un material subtire si moale, spuma de polietilena , astfel, facandu-le chiar mai confortabil pentru pacienti .
 • Banda chirurgicale hipoalergenice de cea mai inalta calitate este utilizat pentru IQ – ULTRA ® .
 • Fiecare fasie de 10 de camere de IQ – ULTRA ® este atasat la un capac de protectie din plastic cu compartimente corespunzatoare , ceea ce face posibila reatasarea benzii dupa umplerea in avans a camerelor cu alergenii.

PUVA General si UVA Localizat WALDMANN

Fototerapia este o metoda de tratament ce utilizeaza lumina ultravioleta, in cazul lampilor UVA lumina ultravioleta de tip A cu lungime de unda intre 320-400nm. In timpul fotochimioterapiei, de asemenea, cunoscuta ca terapie PUVA, o substanta fotosensibilizanta numita psoralen este administrata suplimentar (oral sau topic) inaintea expunerii la ultravioletele de tip A. Actiunea PUVA este exercitata prin reactia fototoxica pe care o induce, precum si prin efectul antiproliferativ, actiunea imunomodulatoare si prin apoptoza (moarte celulara).

De peste 30 de ani, lampile fluorescente UV de la Waldmann sunt standardul succesului terapiei. Ele se disting prin functionarea lor economica si un standard inalt de calitate. In clinicile si cabinetele medicale, lampile UVA pentru UV-a si PUVA terapie demonstreaza de ce sunt capabile zi de zi.

Aplicabilitate:

 • Psoriazis
 • Mycosis Fungoides stadiul Ia si Ib
 • Dermatita atopica
 • Vitiligo
 • Lichen plan generalizat
 • Urticaria pigmentosa

Lupe de Examinare LUMIO

Un inel cu 40 de LED-uri (diode emitatoare de lumina) si filtre de polarizare ce realizeaza printr-o filtrare speciala  dublu-polarizata o lumina aproape lipsita de reflectii.  Optica de inalta calitate, cu lentile cu diametru de 75 mm  ofera marire de doua ori, corectie excelenta a culorilor, precum si distorsionarea redusa a imaginilor pentru vizualizare cu acuratete a pielii. Design ultra-modern, ergonomic.

Pansamente Hidrocolide HARTMANN

In ultimii ani pansamentele hidroactive si-au dovedit eficienta si superioritatea fata de terapia clasica locala in tratarea ulcerelor venoase de gamba. Ulcerul venos reprezinta forma severa de perturbare a metabolismului cutanat si subcutanat cauzat de insuficienta venoasa cronica.  Ulcerul venos reprezinta o plaga cronica cu tendinta la vindecare slaba sau absenta,din cauza etiologiei si de aceea trebuie intotdeauna sa asociem pansamentelor hidroactive o terapie compresiva eficienta

Pansamentele hidroactive realizeaza conditii ideale pentru a depasi stadiul stagnant in care se afla rana ca urmare a dezechilibrului existent la nivel microcelular, sustinand procesul de vindecare in fiecare faza de evolutie al ulcerului.

Prin mecanisme specific de absortie, pansamente hidroactive (pansamente din poliacrilat, fibre de alginate de calciu, cu polimer superabsorbant, hidrocoloid, hydrogel), reduc incarcarea microbiana si realizeaza un control optim al cantitatii de exudat prin absortia secretiilor in exces si mentinerea unui mediu umed, necesar proliferarii tesuturilor moi.

Faza de curatare (exudativa): in faza aceasta, cu ajutorul terapiei hidroactive se realizeaza debridarea autolitica ce presupune inmuierea necrozelor indepartarea exudatelor fibrinoase, a celulelor moarte si a germenilor. Procedura este selectiva, numai tesutul devitalizat fiind indepartat; in plus mediul umed creat si mentinut de pansamente protejeaza si stimuleaza celulele responsabile de curatarea plagii si proliferarea tesutului nou, totul fiind printr-o metoda lipsita de efecte secundare si usor de aplicat.

Faza de granulatie: atunci cand plaga este curatata se creeaza conditiile necesare formarii de tesut nou. Patul lezional (baza plagii) este mentinut in permanenta intr-un mediu umed echilibrat prin terapia hidroactiva. In cazul uscarii plagii, celulele ce contribuie la formarea tesutului nou si a vaselor de sange mor, procesul de vindecare regresand sau stagnand.

Faza de epitelizare: pansamentele mentin acelasi mediu umed, hranitor, protejand epiteliul nou format impotriva desprinderii celulelor si accelerand procesul de cicatrizare. In acest stadiu al plagii principalul beneficiu al terapiei hidroactive il reprezinta schimbul atraumatic fara lezarea tesutului nou format.

Trebuie sa retinem ca succesul terapeutic este posibil numai prin alegerea corecta a pansamentului corespunzator fazei de evolutie din procesul de vindecare si completarea terapiei locale cu tratament compresiv continuu (cu fese sau ciorapi de compresie) pentru normalizarea circulatiei venoase.

Tratamentul hidroactiv al ulcerului venos reprezinta astazi un standard terapeutic, eficienta metodei fiind atestata de numeroase cazuri rezolvate in spitale si centre de specialitate.

Fire de Sutura VYCRIL

Vicryl este, probabil, cel mai faimos material de sutura din lume. Acesta este impletit pentru o manevrare usoara si legare sigura a nodului. Vicryl are un strat special pentru minimizarea frecarii, trecerea  lina prin tesuturi si legarea usoara a nodului. Proprietatile Vicryl il fac ideal pentru o gama larga de aplicatii, atunci cand este nevoie de o sutura absorbabile. Este sintetic pentru o reactie tisulara minima asigurandu-se astfel o vindecare optima.

Linie de Prelucrare Histo-Patologica Automata Complet Echipata LEICA (adaptata si pentru ImunoHistoChimie si pentru ImunoFluorescenta Directa Cutanata)

Prelucrare tisulara

Prelucrare cu maxima atentie si cel mai scurt timp de asteptare: un pacient este in asteptare. Dispunem doar de o singura sansa de a prelucra specimene in mod corect, dar pacientii au nevoie de un raspuns rapid pentru a pune capat asteptati lor anxioase. Procesoare de tesuturi Leica ajuta sa creasca in acelasi timp calitate  fiabilitate si protectia tesutului.

Includere la parafina

Atentie, orientare, forma in pregatirea de blocuri de sectiuni deosebite

Sectiunile bune se bazeaza pe incorporarea atenta. Solutii de includere Leica asigura orientarea corecta a  tesutului, pentru a evita deteriorarea prin caldura, si de a crea forma ideala de bloc.

Sectiunea blocului

In mod constant taie sectiuni subtiri, care permit un diagnostic precis

Diagnostic precis se bazeaza pe sectiuni precise. Sectiuni precise se bazeaza pe tipul corect de microtom. Istoria Leica a microtomie continua pentru a oferi o gama diversa de microtoame care ofera sectiuni de inalta calitate pentru orice aplicatie.