Pentru Pacienti

Medicii noștri – Topic Editors în prestigiosul jurnal medical “Frontieres in Immunology

Reputația medicilor din echipa TOP-DERM CLINICS este încă o dată confirmată la nivel mondial. Orele lungi de studiu aduc rezultate apreciate de comunitatea științifică.

Prof. Univ. Dr. Olga Simionescu și doamna Conf. Univ. Dr. Daniela Belinski lucrează ca Topic Editors în prestigiosul jurnal medical “Frontieres in Immunology”, care are un factor de Impact 5.7, un Cite Score 9.8 și 824.000 de citări, Q1.

Dna Prof. Simionescu va coordona secțiunea “Advances in skin Immunology, Autoimmune and Autoinflammatory Disorders“. Medici din întreaga lume sunt invitați să trimită studii, cercetări originale, noi metode de tratament, noi abordări terapeutice pentru a facilita schimbul de informații de actualitate, în beneficiul pacienților.

Cancerele de piele, tulburările autoimune, inflamația în bolile pielii sunt doar câteva dintre direcțiile în care cercetătorii sunt încurajați să împărtășească descoperirile lor, în noul număr al prestigioasei reviste “Frontiers in Immunology”.

Progresele uimitoare realizate în imunologia cutanată în ultimii ani au condus la dezvoltarea de noi terapii în cancerele epidermice și în bolile inflamatorii și alergice, având ca rezultat un impact major asupra calității vieții pacienților.

Dezvoltarea de noi metode de cercetare și tratament în domeniul dermatologiei este o preocupare constantă a oamenilor de știință din întreaga lume, având în vedere că pielea are funcția de a semnaliza și afecțiuni ale altor organe.

Am bucuria să lucrez cu o echipă excepțională. Colega mea de la TOP-DERM CLINICS Conf. Univ. Dr. Dana Belinski (UMF Carol Davila București) și Dr. Diana Crișan (University of Ulm, Germania) sunt Topic Editors iar Asist.Univ. Dr. Lucian Scurtu (UMF Carol Davila București), este Topic Coordinator“.

https://www.frontiersin.org/research-topics/66767/advances-in-skin-immunology

Felicitări colegului nostru Radu Țincu pentru admiterea pe lista de experți ai Agenției Europene pentru Droguri! În urma unui proces de selecție, Conf. Univ. Dr Radu Țincu a obținut un mandat de 4 ani si va reprezenta România în cadrul acestui organism european care coordonează politica UE în materie de combatere a drogurilor.

Dr. Radu Țincu este Medic Primar Anestezie/Terapie intensivă și Toxicologie în echipa TOP-DERM CLINICS, conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și conduce singura secție de Terapie Intensivă – Toxicologie din România, la Spitalul de Urgență Floreasca.

În calitate de expert al EUDA (European Union Drug Agency), medicul Țincu va contribui cu experiența sa la strategiile europene privind gestionarea tulburărilor și dependențelor asociate consumului de droguri, prevenirea, tratamentul, recuperarea, reabilitarea și reintegrarea socială a consumatorilor.

Agenția Europeană sprijină statele membre pentru elaborarea politicilor naționale în materie de droguri și punerea în aplicare a acestora, cu scopul de a limita amenințarea noilor substanțe psihoactive.

În episodul 23 al podcastului TOP MEDICII, Dr. Țincu a oferit explicații detaliate despre noile probleme de sănătate generate de consumul de droguri.

Cum mâncăm de sărbători
„Colorați” farfuria cu cât mai multe legume, alegeți carne și preparate cât mai puțin procesate, gătite cât mai simplu, iar plăcerea va fi pe măsură, ca și starea dumneavoastră de sănătate.
Nu uitați că ziua are trei mese, că vom avea mai multe zile de relaxare și că este suficient timp pentru toate preparatele.

Citeste tot articolul

Sănătatea mintală a adultului începe cu sănătatea mintală a copiilor. Într-o lume în care oamenii mari se luptă pentru putere în diverse chipuri, copiii ajung – nu de puține ori – să fie lăsați deoparte, neprotejați.

Citeste tot articolul

Știați că frigul și deshidratarea provoacă riduri? De ce apar ridurile mai devreme la unele persoane? Explicații foarte utile de la Prof. Univ. Dr. Ana Maria  Oproiu, medic din echipa TOP-DERM CLINICS, specializarea Chirurgie plastică/Chirurgia mâinii/Chirurgie estetică.

Citeste tot articolul

Boala cronică de rinichi are o incidență din ce în ce mai mare în populația generală și riscă să devină o problemă de sănătate majoră, pe măsură ce avansează procesul de îmbătrânire a populației.

 

Citeste tot articolul

Infecțiile maternofetale, risc major în sarcină

Dr. Anca Angela Simionescu, medic Primar Specialitatea Obstetrică Ginecologie în echipa TOP-DERM CLINICS: Problema majoră cu infecțiile maternofetale în timpul sarcinii este apariția tardivă a malformațiilor. Pacientele ar trebui să fie la zi cu vaccinările obligatorii – rubeolă, varicelă – iar testarea acestora în sarcină să se facă cu parcimonie.

Citeste tot articolul

Carcinomul bazocelular este un cancer care nu omoară pacientul, dar îi provoacă un disconfort major pentru că poate ajunge să îi distrugă fața. O leziune pe obraz, pe nas sau pe frunte, care nu se vindecă și se mărește de la an la an, este semnalul de alarmă că trebuie să mergeți la un control. La fel, dacă observați leziuni care nu trec, sângerează sau se dezvoltă în profunzime pe mâini, brațe, umeri sau pe partea superioară a toracelui.

Citeste tot articolul

Durerile de spate aproape că nu iartă pe nimeni! 80% dintre oameni au o durere de spate în cursul vieții. Dacă sunt depistate prea târziu, aceste afecţiuni pot duce la pierderea capacităţii de a munci, dincolo de disconfortul uriaş. Potrivit datelor statistice, bolile musculo-scheletice reprezintă 60% din cazurile de pierdere definitivă a capacității de muncă și generează 50% din absenţele de la locul de muncă pentru perioade mai lungi de 3 zile.

Citeste tot articolul

Dr. Alina Mariana Avram, medic primar specialitatea Dermato-Venerologie în echipa TOP-DERM CLINICS, explică pe înțelesul pacienților:

“A venit frigul și s-a reactivat dermatita”, este o afirmație pe care medicii dermatologi o aud frecvent în aceasta perioadă a anului. Ne aflăm într-o perioadă în care pot debuta afecțiunile cutanate sau se pot agrava cele existente. Schimbările de sezon reprezintă o provocare a practicii dermatologice.

Citeste tot articolul

Deficitul de omega-3 şi omega-6: dezechilibre și posibile riscuri pentru mamă și făt

Dovezi științifice consistente susțin că acizii grași esențiali omega-3 și omega-6 influențează semnificativ sănătatea fătului și a mamei. Atenție, însă! Excesul maternal de omega-6 poate avea efecte negative asupra dezvoltării fetale şi asupra sarcinii. Un nivel prea ridicat de omega-6 poate limita metabolismul acidului gras omega-3, iar raportul crescut omega-6/omega-3(>4:1) disponibil fătului poate cauza probleme.

Citeste tot articolul

Dieta hiperproteică te poate ajuta să slăbești în timp record, dar nu este recomandată pacienților cu afecțiuni cronice, iar cei care suferă de boli cu afectare renală, nici nu intră în discuție.

Citeste tot articolul

Medicii din echipa TOP-DERM CLINICS susțin campania de informare și conștientizare lansată de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB). Conf. Univ. Dr. Radu Țincu – Medic Primar, Specialitatea ATI/Toxicologie:

Citeste tot articolul

O bună dezvoltare a organismului din primii ani de viață, o bună nutriție și o bună alimentație contribuie la crearea unei capacități de apărare împotriva infecțiilor, care este eficientă nu doar pe parcursul copilăriei, ci și pe termen lung.

Citeste tot articolul

Riscul nutritional –  despre care nu se vorbește în România, adus în atenția pacienților de un medic din echipa TOP-DERM Clinics. Conf. Univ. Dr. Maria Nițescu: “Denutriția este fața ignorată și subinvestigată a vârstnicilor, cu efecte uriașe asupra stării generale de sănătate.

Citeste tot articolul

Transplantul de neuroni umani în creierul unor şoareci i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să descopere şi să experimenteze noi tratamente pentru autism şi schizofrenie şi să înţeleagă mai bine tulburările de neuro-dezvoltare. Ultimele inovaţii în cercetarea bolilor neuro în vitro despre creșterea sinapselor și construcția asembloizilor și organonilor au fost prezentate la cea mai importantă întâlnire științifică din Europa pentru cercetarea afecțiunilor creierului.

Citeste tot articolul.