Pentru Pacienti

Carcinomul bazocelular este un cancer care nu omoară pacientul, dar îi provoacă un disconfort major pentru că poate ajunge să îi distrugă fața. O leziune pe obraz, pe nas sau pe frunte, care nu se vindecă și se mărește de la an la an, este semnalul de alarmă că trebuie să mergeți la un control. La fel, dacă observați leziuni care nu trec, sângerează sau se dezvoltă în profunzime pe mâini, brațe, umeri sau pe partea superioară a toracelui.

Citeste tot articolul

Durerile de spate aproape că nu iartă pe nimeni! 80% dintre oameni au o durere de spate în cursul vieții. Dacă sunt depistate prea târziu, aceste afecţiuni pot duce la pierderea capacităţii de a munci, dincolo de disconfortul uriaş. Potrivit datelor statistice, bolile musculo-scheletice reprezintă 60% din cazurile de pierdere definitivă a capacității de muncă și generează 50% din absenţele de la locul de muncă pentru perioade mai lungi de 3 zile.

Citeste tot articolul

Dr. Alina Mariana Avram, medic primar specialitatea Dermato-Venerologie în echipa TOP-DERM CLINICS, explică pe înțelesul pacienților:

“A venit frigul și s-a reactivat dermatita”, este o afirmație pe care medicii dermatologi o aud frecvent în aceasta perioadă a anului. Ne aflăm într-o perioadă în care pot debuta afecțiunile cutanate sau se pot agrava cele existente. Schimbările de sezon reprezintă o provocare a practicii dermatologice.

Citeste tot articolul

Deficitul de omega-3 şi omega-6: dezechilibre și posibile riscuri pentru mamă și făt

Dovezi științifice consistente susțin că acizii grași esențiali omega-3 și omega-6 influențează semnificativ sănătatea fătului și a mamei. Atenție, însă! Excesul maternal de omega-6 poate avea efecte negative asupra dezvoltării fetale şi asupra sarcinii. Un nivel prea ridicat de omega-6 poate limita metabolismul acidului gras omega-3, iar raportul crescut omega-6/omega-3(>4:1) disponibil fătului poate cauza probleme.

Citeste tot articolul

Dieta hiperproteică te poate ajuta să slăbești în timp record, dar nu este recomandată pacienților cu afecțiuni cronice, iar cei care suferă de boli cu afectare renală, nici nu intră în discuție.

Citeste tot articolul

Medicii din echipa TOP-DERM CLINICS susțin campania de informare și conștientizare lansată de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB). Conf. Univ. Dr. Radu Țincu – Medic Primar, Specialitatea ATI/Toxicologie:

Citeste tot articolul

O bună dezvoltare a organismului din primii ani de viață, o bună nutriție și o bună alimentație contribuie la crearea unei capacități de apărare împotriva infecțiilor, care este eficientă nu doar pe parcursul copilăriei, ci și pe termen lung.

Citeste tot articolul

Riscul nutritional –  despre care nu se vorbește în România, adus în atenția pacienților de un medic din echipa TOP-DERM Clinics. Conf. Univ. Dr. Maria Nițescu: “Denutriția este fața ignorată și subinvestigată a vârstnicilor, cu efecte uriașe asupra stării generale de sănătate.

Citeste tot articolul

Transplantul de neuroni umani în creierul unor şoareci i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să descopere şi să experimenteze noi tratamente pentru autism şi schizofrenie şi să înţeleagă mai bine tulburările de neuro-dezvoltare. Ultimele inovaţii în cercetarea bolilor neuro în vitro despre creșterea sinapselor și construcția asembloizilor și organonilor au fost prezentate la cea mai importantă întâlnire științifică din Europa pentru cercetarea afecțiunilor creierului.

Citeste tot articolul.