Explorare Alergologica prin patchtestare

Explorare Alergologica prin patchtestare

Patchtestarea reprezintă tehnică de investigațîi de elecție pentru dermatitele (eczemele) de contact. Prin această tehnică se poate diferenția dermatita de iritatie de cea alergică și se poate decela alergenul (substanță chimică) la care pacientul face dermatite alergice repetate.

Tehnică presupune 4 vizite în clinică pentru:

  1. aplicarea bateriei de testare – lipirea pe spatele sau brațele pacientului a camerelor de patchtestare (plasturi), ce conțîn cei 30 alergeni standardizati pentru Europa.
  1. prima citire – la 48 h de la aplicare, când se dezlipesc camerele de testare și se observă reacțiile
  1. a 2a citire – la 72 h de la aplicare, când se observă și notează din nou reacțiile cutanate; în dermatitele alergice reacțiile se agravează chiar și după ce se dezlipește camera de patch testare.
  1. interpretarea rezultatului – pacientul primește buletinul de patchtestare și interpretarea acestuia, precum și fișa sau fișele alergenului/lor la care a ieșit pozitiv și pe care trebuie să îi evite în viață de zi cu zi.

Pacientul trebuie să evite sportul, contactul cu apă în zona testului, piscină, saună din momentul aplicării bateriei până la a 2a citire.

IQ UltraPatch Test Chambers

Unitatea de testare patch-uri ® IQ – ULTRA are avantaje importante :

  • Fiecare camera are o hârtie de filtru încorporat. Marginea fiecărei camere are un strat adeziv pentru a optimiza aderența la piele și pentru a elimina scurgerile. Acest lucru face – IQ ULTRA ® un sistem de compartimente  închise ce consolidează ocluzia și limitează reacția de testare în interiorul camerei.
  • Dimensiunea – IQ ® ULTRA este mic pentru a permite aplicarea mai multor unități de testare pe spatele pacienților .
  • Camerele sunt realizate dintr-un material subțire și moale, spumă de polietilenă, astfel, făcându-le chiar mai confortabile pentru pacienți.
  • Bandă chirurgicală hipoalergenica de cea mai înalta calitate este utilizat pentru IQ – ULTRA ®, limitând reactile alergice la camerele de testare.
  • Fiecare fâșie de 10 de camere de IQ – ULTRA ® este atașată la un capac de protecție din plastic cu compartimente corespunzatoar , ceea ce face posibilă reatasarea benzii după umplerea în avans a camerelor cu alergenii.