Olga Simionescu Personal-en

Olga Simionescu personal

olga-simionescu-personal

Această secțiune este o parte personală, în care vă împărtășesc, cu sinceritate, gândurile mele și acțiunile de zi cu zi. 

….deci diseară sunt la Marius la emisiune și nu pot să nu remarc, că în fiecare an, înainte de ziua lui, își face cadou emisiunea cu mine! ?
Poate și din acest motiv , ❤️ admirația și respectul meu față de el sunt neschimbate, după douăzeci de ani de prietenie!
Deci, staytunned!
#wecare. #keepclose. #staytunned.

 

https://www.gandul.ro/emisiuni/marius-tuca-show/video-prof-univ-dr-olga-simionescu-expunerea-la-soare-poate-produce-arsuri-20013532#brid_cp_brid_player_313066b9b39b5a457655a8f0eb58d211

“Poti copia formula chimică a oricărui parfum, dar nu-i poti copia ingredientele naturale, originea și finisajul”, spune așa de frumos Hervé Barthélémy, trainer Chanel.
Lumea atât de delicată a parfumurilor, care luptă în industria consumatorilor de toate felurile, ține cont de memoria olfactivă a fiecărui individ, cu sorginte în prima copilărie. Ne place sau nu o esență florală sau lemnoasă, pudrată sau spicy, în funcție de istoricul personal și de cine suntem.
E un peisaj al lanurilor de flori, al bergamotelor calabriene, irisului sau citricelor, al piperului și lemnului. Al busuiocului, iasomiei, vaniliei sau patchouli-ului. Bunăoară, Gabrielle Chanel i-a oferit cuiva un superb buchet de camelii și, fiindcă erau lipsite de miros, le-a îmbunătățit cu delicatele gardenii. Așa a luat naștere “Gardenia”.
Masterclassul de parfumuri Chanel a fost o reală încântare, iar Hervé Barthélémy si colegele din România, minunați.
Fiecare parfum poartă în spate propria-i istorie. Ca și noi.

Era o dimineață de joi, veneam după zile grele și Maestrul m-a făcut să privesc înainte cu convingerea că voci dumnezeiești, dublate de harul înțelegerii depline a fibrei mioritice, nu au pierit!
Să ne oprim din tumult ca să ne dăruim clipe ca acestea!

Link video mai jos.

https://www.tvrplus.ro/emisiuni/drumul-lui-le%C5%9Fe-24-13984?fbclid=IwAR2_C1-vbwrmLO6fXQTpTK-xDICyqW_T1b698BEbtT7BaLLcSf01yOmeBxc

 

 

#GrigoreLese.
#wecare.
#singingintherain.
#folclor.

Am fost invitată în emisiunea “Drumul lui Leșe”, unde viața se vede fără filtre. Autentică. Am revăzut cu drag Televiziunea Română, unde, în cealaltă viață, mergeam mai mereu.

Maestrul Leșe a fost în mare formă și mă întrebam, ascultându-i așa de aproape cântul, cum pot intelectualii de forță să pătrundă într-un univers popular, definit prin transmitere în “viu grai”….
În cazul său, glasul unic cu accese glotice, timbrul visător, dublează un intelectual pur.

Astăzi am filmat podcastul “Medicină și artă”, unde am abordat împreună cu Maestrul Pavel Șușară (scriitor, critic si istoric de artă) efectul terapeutic al artei, medici importanți care au fost și artiști, dar și suferințe ale unor pictori celebri, care se reflectă in operele lor.

Maestrul ne-a vorbit despre arta brută, pictura naivă. De la operele grafice minuțioase care detaliază structuri anatomice ale lui Leonardo Da Vinci si până la Santiago Ramon y Cajal, am ințeles încă o dată că în spatele unui artist se află un cercetător.

Este Țuculescu un geniu autodidact in pictură sau un medic cu multiple valențe?

Voi reveni cu link.

… ce bucurie mi-a făcut Carla Cristina Tanasie …. !❤️
Emisiunea va fi în Sâmbăta Mare!
Am povestit despre cum sa ne cunoaștem și sa ne înțelegem tipul de piele.
Stay tuned!!!

https://www.digi24.ro/emisiuni/tinerete-fara-batranete/tinerete-fara-batranete-15-aprilie-17-30-2328083

 

Îmi place tare mult doamna Ioana Brusten si nu de ieri, de azi! Fină și smart, cu expertiză ca realizator si scritoare!
Am fost amândouă vesele!
Have fun!
Paște fericit în continuare!

M-am bucurat să fiu la Digi 24 cu Carla Tănasie și la Radio cu Ioana Brușten, vorbind despre universul splendid al tegumentului uman……

Ajunsă la a douăzeci și noua aniversare, Conferința “Zilele Gheorghe Năstase” de la Iași ne-a primit, cu aceeași căldură. Eu am prezentat “Psyche și dermatologia: un tărâm de explorat”, iar Alina “Comorbidități în dermatologie- ce este real și ce nu?”.

Suntem doisprezece ani împreună, în dermatologie și în viață….

În imagine, împreună cu Asist. Univ. Dr. Marina Grigore și cu Asist.Univ. Dr. Alina Avram, luptând în echipă pentru o medicină mai bună!

 

#wecare. ❤️
#TOPMEDICII.
#TOPDERMCLINICS.
#UMFCDishome

Magnoliile se arată superbe și zvelte, iar bucureștenii pentru o clipă se opresc din goana lor….însă noi am zburat la Iași, la a 29-a ediție a Conferinței “Zilele Gh.Năstase”.

Eu am prezentat “Psyche și dermatologia: un tărâm de explorat” și Alina a vorbit despre  “Comorbidități în dermatologie- ce este real și ce nu”.

Subiectul ei  este modern și  ofertant și ne propunem să facem un review pe topic.

Ne-am rugat la Iași la Sfânta Parascheva, să ne ‘inp sănătoase și să ne lumineze, apoi am revenit în București  pentru a începe în forță o nouă săptămâna.

Făcând poza asta, mi-a dat seama că suntem de doisprezece ani împreună, în dermatologie și în viață.

Așadar împreună cu Asist. Univ.Dr. Marina Grigore și Asist.Univ.Dr. Alina Avram, din echipa TOP-DERM CLINICS.

#wecare.

Life as a journey - Olga Simionescu“Trece timpul și rămân doar visele, dacă se-mplinesc!”, așterneam, cu puterea candoarei, într-o poezie, pe când eram de șaisprezece primăveri. Da, frumosule, se petrecea pe vremea domnitorilor români, care vor fi zdrobind prin lupte asimetrice oștile Imperiului Otoman, cum îți place ție să mă răsfeți!…nu are rost să reiterezi.
Știu și eu dacă mai e așa? Adică, e adevărat că visele care nu se împlinesc, nu ne rămân?
Pe la douăzeci, mă vedeam manager de hotel. Sau ucenic de bijutier, la bazarul de aur. Mă fermeca priceperea lucrătorilor care dețineau, totodată și marketingul inovator, ale cărui taine le deslușisem livresc în adolescență, grație lui Émile Zola. În viața reală, deja studiam medicina, în ore lungi, în fiecare nouă zi, așa că imaginile astea recurente constituiau nimic altceva decât simple evadări, cred că în loc de pastile. ? Honni soit qui mal y pense!
Treaba este că năzuințele au persistat, chiar de nu le-am împlinit. Am realizat altele, poate mai frumoase.?
Poate mai importante. Dar mă gândesc mereu, “ce-ar fi fost dacă?!”❇️
Și, mai târziu, în viață, ori de câte ori mai târam importantă după mine câte-un trolley prin lume, aprofundam înțelept un truism, care sună mai plăcut în engleză: life is a journey! (viața este o călătorie).
Și noi suntem în ea. Nu știi unde te duce, cum este și cât te ține.
Aceste panseuri mă însoțesc de obicei în aeroporturi, însă, recent, au început să se repete și la semafoare.
Vă mulțumesc pentru toate urările, gândurile și atenția cu care îmi hrăniți sufletul!
Telefonul lenevește pe silent, însă ecranul îi strălucește jucăuș, pe ritmuri de jazz.
Nu țin să butonez prea mult azi, așadar nu cred că pot răspunde ad integrum.
Constat îngrijorată că “Măslinel” nutrește o gelozie ascunsă pe florile “tăiate”, care au început să curgă voioase, încă de miercuri.
Îi explic frumos că Eminescu nu-l întunecă pe Goethe, căci provin din sisteme solare diferite și că oricât de proaspete, colorate și de gureșe ar fi, aceste trecătoare (superbe) nu-i pot știrbi, nicicând, măreția. Nu întâmplător, străbunii lui străjuiesc, de mii de ani, Grădina Ghetsimani…
De un verde-mentă (ai dreptate, verde-măslin!), frunzele argintii ale coroanei sale țintuiesc orice privitor. La mine a fost un véritable coup de foudre.
Mi-aș mai propune să privesc, tot astăzi, serenă, cerul albastru. Dimineața la unsprezece.?
Apreciez și vă mulțumesc tuturor, pentru gândul cel bun, încă odată! ?❤️

Am avut vernisajul expoziției “Ipostaze”.
A fost o seară superbă, cu oameni minunați și iubitori de frumos.
Le mulțumesc tuturor pentru distinsa prezență și îi trimit un gând special domnului Ministru al Culturii, Lucian Romașcanu!
Maestrul Pavel Șușară are mereu cuvintele la el și în seara asta am retrăit clipele din adolescență, în care pictura și muzica simfonică erau un refugiu și o parte însemnată din viața de zi cu zi.
Au venit oameni valoroși care mi-au întărit convingerea ca avem o clasă de intelectuali de forță.
Un vis!

Am bucuria să vă anunț inaugurarea primei expoziții în cadrul parteneriatului dintre TOP-DERM CLINICS și Muzeul de Artă Modernă și Contemporană “Pavel Șușară”, al cărei vernisaj va fi miercuri 18 Ianuarie, la ora 18.00, în sediul nostru din Știrbei Vodă 46.

El însuși subiect de poveste, ales drept spațiu neconvențional pentru promovarea artei românești, subsolul istoric al clădirii noastre găzduiește, începând de miercuri seara, nudul în toate “Ipostazele” sale, de la abordări academice ale corpului ca model exterior și până la analize moderniste de atitudini și expresivități.
Realizate în tehnici variate (grafică, pictură și sculptură), lucrările acoperă o perioadă de peste un secol de cercetare plastică a corpului uman și a felului în care el reprezintă o eternă sursă de inspirație pentru artiști.

Expoziția este curatoriată de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară și poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 9-20.

Și, desigur, promit să revin într-o postare separată cu istoricul arhitectural al acestui spațiu ante1847 (casă construită pe parcelă de mari dimensiuni, o raritate pentru centrul rezidențial al Bucureștiului de odinioară).

#wecare.
#staytunned.
#MAMCOPavelȘușară.
#TOPDERMCLINICS.
#IPOSTAZE.

❇️ Viața pe agendă, cu ale sale limite și prea puține bucurii, este viața multora dintre noi.

Pentru mine, 2023 este anul în care TOP-DERM CLINICS împlinește douăzeci de ani. Nu știu când au zburat și aproape nu-mi vine a crede! ???

În septembrie vom organiza o petrecere de aducere-aminte, cu invitați dragi. O să am atunci o întâlnire și cu mine însămi, varianta de acum douăzeci de ani. De asemenea, cu personalul clinicii cu care am pornit la drum în 2003, dar și cu oamenii buni, frumoși și tineri care fac astăzi parte din viața mea, din echipa aleasă atent, “cu penseta” sufletului.  Și de care sunt atât de atașată și de mândră!

✅ 2023 este anul în care îmi propun și vă propun să luăm sarcinile (“taskurile” în corporateză) rând pe rând, în calm și echilibru, cu grijă și pentru viața personală. Să ne înțelegem, pledez pentru planning is everything, dar un singur lucru trebuie făcut odată, fără multitasking! Nu tu mail care te întrerupe sistematic, whatsap care-ți bipăie în timp ce încerci să focusezi pe ceva sau telefoane histrionice care doresc diverse, într-o intruziune brutală a zenului consolidat din 2023 (ex-zen-ul fragil de odinioară☺️) .

Mi-a fost, ani la rând, teamă de pozele cu leziuni dermatologice, le puteți numi peiorativ “bube”, dacă sună mai bine! Ele mi-au inundat, zi și noapte, whatsapul personal și memoria smartphone-ului care devenea din ce în ce mai performant (cred că și cunoscător, văzuse multe!).  Am evitat ulterior să mai vorbesc pe telefon chiar și cu cei dragi și modul silențios a devenit parte din arsenalul de protecție a spațiului personal.

Am dezvoltat un puternic serviciu de recepție care să nu lase mesaje nerezolvate și, la spital, am chinuit rezidenții cu adrese de e-mail pentru programarea și monitorizarea pacienților de pe secție. Adesea am fugit prin piață sau la supermarket de persoane necunoscute care-mi zâmbeau drăguț, fiindcă plutea în aer o întrebare medicală care presupunea o analiză a cazului printre salate sau borcane sofisticate de murături. Curând am devenit agorafobă și empatizam cu pacientele care urcau pe scări, fiind claustrofobe. Una superbă purta și o pălărie cu care a stat și în timpul consultului. Am înțeles-o.

✅  “Mintea hoinară” de dimineață reprezintă un fel de vitamina D3.  Câteva minute de reverie (eu am ajuns la douăzeci), imediat după trezire, la o cafeluță cu apă, sunt imperative.

✅ Orice fel de sport, mișcare sau plimbare, de câteva ori pe săptămână, necesită timp, însă beneficiile oricăruia dintre ele pentru sănătate sunt uimitoare și documentate.

Să ne iubim anul ăsta mai mult pe noi și să ne acordăm nouă înșine atenția cuvenită!

⚡️Un pic de respiro și adio goană! Bunăoară, o colegă iubită și-a parcat deunăzi în geantă, mouse-ul, în loc de parafă, la plecare…..râde ciob de oală spartă, două asistente se asigură prin protocol că am la sfârșitul programului cheile, stiloul, iconița, I-padul și parafa…

⏳ Timp prețios cu cei dragi, în care să fim acolo….nimic nu contează mai mult. Criteriul calitativ: ești sau nu ești prezent, îi conferă măsura. Marco-Ioan al meu împlinește anul acesta 18 ani. Și sunt. ❤️

? Amicului care-și butonează compulsiv telefonul ori de câte ori facem efortul serios și bilateral să ne întâlnim, well….deși țin la el, în ritmul ăsta, o să iau măsurile ce se impun. Știu că mă citește.

? Călătorii? Vom vedea.

Alte bucurii? Orice vă face plăcere, să aveți parte! Eu aș dori să-mi continui aranjamentele florale ?, să scriu tacticos la “Body language” și la “Dermatologie clinică esențială”. Și să organizăm, pentru sufletul nostru, expoziții de artă împreună cu Pavel(Șușară) și cu Dalina(Bădescu). Învăț atâtea de la ei! ??

Un An bun vă doresc tuturor, cu speranțe și vise frumoase împlinite!?

#wecare.#bestwishes.#nihilsineDeo.